Šv. Velykų belaukiant

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – Šv. Velykoms, darželio ugdytiniai kartu su tėveliais, mokytojais ir Buožėnų kultūros centro darbuotoja pavakare sugūžėjo  į aktų salę. Vaikai žaidė žaidimus ir kartu su savo tėveliais, naudodami įvairias kiaušinių puošimo priemones ir technikas, margino margučius.

Pradinių klasių mokiniai dalyvavo velykinėje edukacijoje, kurią vedė tautodailininkė Birutė Pocienė. Užsiėmimų metu vaikai iš sūrios tešlos pasigamino velykinių dekoracijų. Tautodailininkė pamokė, kaip naudojant lipdukus pasidaryti šventinį atviruką. Pasigamintomis dekoracijomis papuošė mokyklos erdves, o atviruku pasveikino savo artimuosius su artėjančia švente.

Kaip ir kasmet ugdytiniai savo rankomis pagamintais margučiais papuošė prie Buožėnų bendruomenės namų augantį medelį. Jau ne vienerius metus besitęsianti tradicija, bendradarbiaujant su Buožėnų kultūros centro darbuotojomis, vis paskatina prisiminti, koks gražus,  spalvingas ir linksmas yra pavasaris ir šiuo metų laiku vykstančios šventės.