Gyvūnų diena 2023

Turbūt dauguma mokytojų pritars minčiai, kad jei norim prakalbinti mokinius, pasiteiraukim apie jų gyvūnus ir  augintinius. O dar smagiau kalbėti ir klausytis, kai tuos gyvūnus visi esme matę ir su jais susipažinę. Taigi spalio 17 dieną Buožėnų mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokiniai paskyrė gyvūnams.

Pirmiausia į svečius atvyko „šuniukų daktariukas“ Kęstutis Vasiliauskas. Mokiniai veterinarijos gydytojo klausinėjo įvairių klausimų: ar galima šuniukui duoti saldainių; kodėl gyvūnai miršta; kaip gydomi gyvūnai ir kt. Svečias kantriai visus išklausė ir atsakė į klausimus. Baigdamas susitikimą priminė vaikams apie atsakomybę: būtina šuniukus skiepyti, duoti vaistų nuo kirminų, atlikti ženklinimą ir svarbiausia, pavedžiojus nepamiršti surinkti išmatų.

Sužinojus daug svarbių dalykų, atėjo metas susipažinti su augintiniais. Labai dėkojame mamoms, kurios rado laiko ir atvedė gyvūnėlius į mokyklą, o kol mes džiaugėmės ir pačios pabuvo, daug apie juos papasakojo. Nemažiau dėkojame ir šeimoms, kurios atsiuntė gyvūnų fotografijas ir videoįrašus. Su tais gyvūnais susipažinome per ekranus. Mokykloje pabuvojo: sesučių Patricijos ir Beatrišės, Pijaus, bei Milvydo katės, Benedikto ir Džiugo  šuniukai, Gerdos jūrų kiaulytė, Justo degu voveriukai  ir Otilijos gyvalazdės. Diena buvo pilna džiaugsmo ir puikių emocijų.


Pradinių klasių mokytoja Jovita Dapkuvienė