Spalvų savaitė

Džiaugdamiesi už lango vis labiau rudenėjančiu oru ir medžių lapų spalvų gama, mažieji įstaigos ugdytiniai, ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikai,  nusprendė taip pat pasipuošti įvairiomis spalvomis.

Spalvų savaitę pradėjo rudens daržo ponas moliūgas (muzikos mokytoja) linksmomis dainelėmis, tuomet kiekvienos grupės mokytojos ir jų padėjėjos vaikus pasitiko stotelėse, kuriose jie turėjo įveikti įvairias užduotėles. Visą savaitę vaikai į darželį skubėjo pasipuošę rudeniškomis spalvomis, nešini įvairiomis rudens gėrybėmis, kurias tyrinėjo bei ragavo. Savaitę užbaigė saulėta geltona spalva ir linksmu vaikų šokiu, kurį parengė šokių mokytoja. Už aktyvų dalyvavimą spalvų ir spalvotų sveikų produktų savaitėje visi vaikai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Ši projektinė veikla leido vaikams ne tik stebėti rudenėjančios gamtos spalvas, suvokti, kaip gamtoje keičiasi spalvos, krinta labai, jau prinokę įvairiausių spalvų vaisiai ir daržovės, bet ir patirti pažinimo, atradimo džiaugsmą kartu su bendraamžiais. Sveika mityba ir judėjimas – mūsų įstaigos kasdienybė!


Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Dainora Petroškienė