Gaisrinės saugos funkcinės pratybos

Balandžio 11 d. Buožėnų mokykloje-daugiafunkciame centre vyko gaisrinės saugos funkcinės pratybos „Darbuotojų ir vaikų evakavimas iš pastato kilus gaisrui“. Prieš tai, kovo mėnesį, darbuotojai dalyvavo teoriniuose mokymuose. Pratybų tikslas – praktiškai atlikti vaikų ir personalo evakavimą, mokyti, kaip elgtis įstaigoje kilus gaisrui.
Pratybų metu sporto salėje buvo imituotas gaisras. Darbuotojai su vaikais išgirdę pavojaus signalą skubiai per artimiausią išėjimą paliko patalpas ir susirinko sutartoje vietoje – stadione. Direktoriaus pavaduotoja ūkio ir bendriesiems klausimams Asta Zaveckytė, atsakinga už gaisrinę saugą įstaigoje, bei vairuotojas Petras Pirutavičius praktiškai pademonstravo, kaip naudotis gaisriniu gesintuvu, davė išbandyti jį įstaigos darbuotojams. Vaikams kilo klausimų, į kuriuos buvo atsakyta.
Praktinėse pratybose dalyvavo 70 ugdytinių ir 22 darbuotojai. Pasitikrinę žinias bei įgiję praktinių įgūdžių, sustiprinome įstaigos darbuotojų ir ugdytinių gaisrinės saugos parengtį.